Fyra massgravar
Under 1900-talet första decennier upptäcktes fyra massgravar vid Visby ringmur. Den första redan 1905. Den undersöktes av arkeologen Oscar Wennersten och innehöll 256 skelett, tätt sammanflätade. Av dessa var flera klädda i ringbrynjehuvor.
Grav två undersöktes första gången 1912, även den av Wennersten. Thordeman slutförde utgrävningen av massgraven, som innehöll 798 skelett, 1928-1930. Också här låg skeletten sammanflätade. Bland fynden i graven fanns bland annat två pansarhandskar, en läderpung med mynt, en jaktkniv och en silverring.
I grav tre hittades 119 skelett av Thordeman under hans grävningar i slutet av 1920-talet. Delar av benfynden låg nedslängda som i de två tidigare, medan andra var placerade på rad i öst-västlig riktning enligt kristen sed. Kanske var de sårade i slaget som dött senare och begravdes under lugnare förhållanden. En annan teori är att de var danskar som fått en värdigare begravning. I denna tredje grav fanns få rustningsdelar och andra föremål.
En fjärde grav upptäcktes 1930. Överst låg flera skelett på rad på samma sätt som i grav tre. Endast ett överarmsben med huggskador togs upp, resten av graven lämnades orörd.